April 2013

We zijn er weer! Een nieuwe lente, een nieuw begin...

Ruim een half jaar terug, in Augustus, verstuurden we vol enthousiasme onze nieuwsbrief. Dat was voorlopig de laatste die jullie ontvingen. Want 2012 had voor ons nog veel ziekte, pijnstukken en leerprocessen in petto. We hebben alles doorleefd en hier ook veel nieuwe kracht en positieve levensbagage uit mogen halen. Nu in de nieuwe lente van 2013 gaan we weer fris van start. Je bent weer van harte welkom bij de kruidencursus en de overige workshops van De Kruidwis! 


KRUIDEN:Cursus: Kruiden in 'n Notendop - Deel 1. Vanaf 20 april

Ook dit jaar starten we weer met de jaarlijkse kruidencursus in het voorjaar. Heel veel deelnemers zijn je al voorgegaan en hebben deze met veel plezier en interesse gevolgd. En belangrijker, ze maken er nog steeds gebruik van in hun dagelijks leven! Deel 1 van Kruiden in 'n notendop, bestaat uit 5 bijeenkomsten op zaterdag van 2,5 uur.

Wil jij ook graag met geneeskruiden kunnen werken? Je eigen zalf en tinctuur maken? Kruidentheetjes leren samenstellen en een heleboel leren over inhoudsstoffen en de werkzaamheid van de wilde planten om ons heen? Dan is Kruiden in 'n Notendop iets voor jou! Stuur voor meer uitgebreide informatie even een mailtje naar Jolanda@kruidwis.info , dan ontvang je de lesindeling. De geplande datums zijn: 20 April, 13.30 - 16.00 uur. 18 Mei, 10.00 - 12.30 uur. 8 Juni, 10.00 - 12.30 uur. 22 Juni, 13.30 - 16.00 uur en 6 juli, 13.30 - 16.00 uur. Deelnamekosten : 175,00 inclusief alle gebruikte materialen, koffie en kruidenthee en duidelijk informatiemateriaal. Graag inschrijven voor 15 april onder vermelding van jouw adresgegevens.


KIDS: Kinder-Kruiden-Kookfestijn. Woensdag 3 april.

Van 14.00 - 16.00 uur. We hebben als thema "TOVER GEZOND BROODBELEG".

Het wordt griezelen of smullen.........We maken Groene bollen-spread, Tahoesmeerpot met tomatenblosjes, Bananenlikkepot en Sandwichspread van het huis.

Straks vraag jij of moeder spruitjes, tomaatjes, komkommers en bleekselderij meeneemt uit de winkel........ 

Kosten: 12,50


CULINAIR: Werelsoepen 2, nieuwe soepmarathon, zaterdag 27 april.

Vorige keer een super groot succes. Daarom nu nog een keer een overheerlijke soepmarathon. Natuurlijk met nieuwe, geurige receptuur. Jij brengt je eigen soeppan mee, combineert en geniet van de verschillende geuren en specerijen, proeft zo vaak je lust en na afloop neem je ook nog een aantal soepen voor de thuisblijvers mee! Om nog eens heerlijk na te genieten. Vanzelfsprekend met een mooie reader om er vaker mee aan de slag te gaan. Nagenoeg alle soepen zijn zonder vlees te bereiden.

Je maakt:  Servische witte bonensoep Hollandse Knolselderiesoep met kastanjechampignons Russische Spinaziesoep Hongaarse Gulya'sleves Indiase Mulligatawny Schotse Koolraapsoep Franse Camembertsoep Thaise Citroengrassoep met pastinaak en Kokos Straatburgse uiensoep

Deelname kost 45,00 en een eigen soeppan!! Begin 13.30 uur, einde ongeveer 17.00 uur. Aanmelden a.u.b. voor 15 april . De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. En de pan, die gaat natuurlijk mee terug naar huis....


SPIRITUEEL: Werken met het Violette Vuur - donderdag 11 april

Het Violette vuur is een transformerende energie, ons gegeven door Saint Germain. Door met het Violette Vuur te werken kun je negatieve energie omzetten in positieve. Het Violette Vuur werkt op alle vlakken van ons bestaan: lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal. Met het Violette Vuur kunnen we ons etherisch lichaam zuiveren, evenals onze Moeder Aarde en alle elementalen. We gaan werken met de decrees, doen een Violette Vlam meditatie met een Amethist en nodigen het Violette Vuur uit in ons leven.

Aanvang 13.30 tot 15.30 uur. Deelnamekosten 33,00, s.v.p. aanmelden voor 9 april.


TIP Crystals back to earth day, zaterdag 20 april

Een prachtig initiatief, dat hopenlijk wereldwijd vervolg krijgt. Ik doe mee in elk geval. Jullie ook?

Helaas op dit moment alleen te vinden via facebook


Intervisie

Zijn er mensen die het leuk vinden om af en toe eens te stoeien over nieuwe uitbreidingsmogelijkheden voor De Kruidwis? Of veranderingen? Mag van alles zijn, contact met bedrijven, ideeen voor workshops, nieuwe producten, samenwerkingsverbanden etc. Graag een mailtje als jij daadwerkelijk geinteresseerd bent en hier ook wat tijd in wil steken.


Fijne Pasen

Allemaal fijne Pasen gewenst en tot ziens bij een workshop of de kruidencursus.

Aanmeldingen voor een van bovenstaande workshops of kruidencursus kunnen via jolanda@kruidwis.info of tel. 073-6410937


Kruidige groetjes,

Jolanda van der Ben
De Kruidwis.