Augustus 2012

Eindelijk weer Kruidwis nieuws! 

Vorig weekend was het 37 graden in de Kruidwis tuin. De thermometer hangt op een schaduwplek, dus ga maar na. Voor mijn gevoel wordt dit het warmste weekend ooit gemeten. Maar goed, veel water drinken, lekker met Munt en Citroen. En een Pepermunttheetje koelt de boel van binnen af. Wij mensen puffen wat af, maar de insectenwereld in de tuin fladdert en vliegt af en aan en geniet met gulle teugen van de nectar in de kruidenbloemen. Helaas heeft een slak zijn nachtelijke strooptocht niet overleeft, want daar stond ik in het donker met mijn blote voeten bovenop. 's-ochtends lag daar alleen nog een kapot getrapt huisje, arm beestje..

Dat 2012 een heftig jaar zou gaan worden, dat was al voorspelt, dat we daar zelf ook weer midden met de neus in de boter zouden vallen, daar hadden we ons nog niet op voorbereid. Gelukkig is Henny's ziekte weggenomen en was de controle afgelopen vrijdag ook goed. Er blijven alleen nog heel veel pijnklachten, zal moeten slijten. 5 augustus is schoonmoeder overgegaan, was ook weer een heftig proces,maar ook wel weer bijzonder mooi om alles met de familie te kunnen delen en regelen. En dan nu weer met goede moed en vol vertrouwen verder. In september doen we het nog even rustig aan, maar in oktober hebben we allerhande nieuwe workshops te bieden!

Ben je geinteresseerd in een workshop dan kun je je opgeven bij jolanda@kruidwis.info of op tel. 073-6410937. Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan andere geinteresseerden........zijn wij ook blij mee!


Kids: Kinder-Kruiden-Kookfestijn. Woensdag 5 september. 

Er zijn weer 4 middagen gepland voor het Kinder-Kruiden-Kookfestijn. De workshops zijn van 14.00 - 16.00 uur. Op 5 september gaan we Meloenijs maken en toveren we een eetbare toverstaf met muntblaadjes in chocoladedip tevoorschijn. De andere 3 datums en de invulling van de middagen vind je op de website Je schrijft voor 4x in. Totaal voor 4 middagen 50,00  Aanmelden a.u.b. voor 2 september.


NIEUW : Spiritueel: Workshop Kosmische Stralen en Lichtmeesters. Maandag 8 oktober. 

Bij De Kruidwis vinden we het heel bijzonder dat Cormael, schrijfster van het boek "Verenigd Zielenrijk", deze workshop bij ons als gastdocente
wil geven. Cormael is het pseudoniem van Lia Guven. Lia verwoordt het als volgt: "Lichtmeesters, ook wel Geascendeerde Meesters genoemd, zijn Zielen die net als wij verschillende aardse incarnaties doorlopen hebben, en van daaruit zo gegroeid zijn dat ze verlichting bereikt hebben. Precies dat Pad wat wij dus ook bewandelen." Tijdens deze 3 uur durende workshop wordt uitgelegd wie deze Lichtmeesters zijn en
op welke Kosmische Straal zij dienen en waarom. Uitgebreide informatie vind je in de bijlage. Kosten: 55,00 - 9.30 - 12.30 uur. Boeken van Lia
zijn op deze ochtend te koop en kunnen worden gesigneerd. S.v.p. aanmelden voor 1 oktober.


Kruiden: Groente, Fruit en Kruid, als afrodisiacum.  Vrijdag, 12 oktober.

Een workshop over het zinnenprikkelend gebruik van groente, fruit en kruiden.  Over vorm, geur, smaak en werkzame stoffen. Met receptjes, oude minnedranken, verhalen en tips van over de gehele wereld. Een workshop met een grote kwinkslag!  Voor een gezellige ochtend met je vriendinnen..

Vrijdag, 12 oktober, van 9.30 - 12.00 uur. Kosten: 30,00 a.u.b. opgeven voor 5 oktober.


NIEUW : Culinair:  Griekse MEZES, zaterdag 20 oktober. 

Een geheel nieuwe kookworkshop. Om je nog even in vakantiesferen te brengen! Kali orexi: Eet smakelijk! Onder deskundige leiding maak je onderstaande Mezes, de griekse hapjes, die zo heerlijk smaken samen met een glaasje ouzo, dat natuurlijk niet ontbreekt.

Manitaria (griekse champignons), Horiatiki Salata (klassieke griekse salade), Tonos me revithia (Tonijn met kikkererwten), Saganaki
(gebakken kaas), Kota me skortho (kipspiesjes met knoflook), Hummus (Kikkererwtendip), Tzatziki en Olijvenpuree met Venkel en Munt. 

We starten om 13.30 uur, na het koken eten we gezelig alles samen weer op! Einde ongeveer 17.30-18.00 uur. Kosten: 55,00 - inclusief drankje en mooie syllabus voor thuis. a.u.b. aanmelden voor 10 oktober!


Kruiden: Praktisch Kruidendagje, zaterdag 27 oktober. 

Tussen 13.30 en 16.30 uur ga je lekker aan de slag om je eigen kruidenmiddeltjes te maken. Je leert hoestsiroop maken, een medicinale kruidenwijn, een gorgelmiddel tegen keelpijn, een rustgevende theemix en een stoomkruidenmengsel. Ook wordt het belang van een koolomslag uitgelegd en ga je die zelf aanbrengen. Deze winter kun jij jouw eigen  kruidenmiddelen gebruiken! Je neemt alle middeltjes mee naar huis. Kosten: 35.00 inclusief mooie syllabus. a.u.b. aanmelden voor 20 oktober.


Spiritueel: Werken met Het Violette Vuur, dinsdag 30 oktober. 

Het Violette Vuur is een transformerende energie, ons gegeven door Saint Germain. Door met het Violette Vuur te werken kun je negatieve energie omzetten in positieve. Het Violette Vuur werkt op alle vlakken van ons bestaan; lichamelijk, geestelijk, emotioneel en sociaal. Met het Violette Vuur kunnen we ook onze Moeder Aarde en alle elementalen helpen zuiveren. We gaan werken met de decrees, doen een Violette Vlam meditatie met een amethist en nodigen het Violette Vuur uit in ons leven.

 De workshop duurt van 13.30 tot 15.30, investering in jezelf is 33,00  s.v.p. opgeven voor 23 oktober.


Kruidenweekend bij Les Sources in 2013.

Heb je dit jaar niet deel kunnen nemen aan het kruidenweekend, dan bestaat er in 2013 opnieuw de mogelijkheid om je heerlijk in de Ardennen te laten verwennen bij hotel Les Sources te Manhay. Het kruidenweekend vindt dan plaats op 22-23-24 maart. Kun je alvast vrijhouden en vriendinnen charteren.

Het kruidenweekend heeft dezelfde opzet als afgelopen jaar. Uitgebreide informatie vind je via de website onder workshops/diverse.


Zelfs op reis wegen honderd bezienswaardigheden
niet op tegen een werkelijke ontmoeting.


Paul van den Bergh

Hoop jullie ook snel te mogen ontmoeten bij een workshop...............

Met Kruidige groetjes,

Jolanda van der Ben
De Kruidwis.