NieuwsbriefKop

April 2012

Het is weer lente!!! 

Genieten jullie ook zo van het frisse groen aan de bomen? Eindelijk is het weer zo ver. Speenkruid, Maarts Viooltje, Klein Hoefblad, Hondsdraf, Madeliefjes en Paardebloemen bloeien alweer volop. Brandnetelltjes, vol vitaminen en mineralen, zijn alweer pluk klaar, evenals het jonge Paardebloemblad. Verwen jezelf door de laatste twee heerlijk in je salades, soepen en omeletjes te gebruiken. Even wat kokend water over de brandnetels en de brand is er af...Zet lekkere reinigende theetjes van Madeliefjes, Hondsdraf en Brandneteltjes. Vier het voorjaar!!

Speelt er steeds zo'n lente-kinderliedje door mijn hoofd: "Want in de lente, krijgen de feeën, steeds van die hele hippe ideeën, kijk de balkonnetjes van de flat, zijn vol met bloemetjes gezet...."als iemand de hele tekst kent, dan hoor ik het graag...

De Kruidwis heeft weer een heerlijk aanbod voor de komende tijd. Kom gezellig koken en je verbazen over de lekkere lentekruiden, leer natuurlijk ontslakken en ouder worden met kruiden, ga de kruiden "zien"en transformeer! Opgeven kan bij Jolanda@kruidwis.info of op tel. 073-6410937.

Stuur deze nieuwsbrief gerust door aan andere geïnteresseerden........


Culinair: Proef de lente, koken met voorjaarskruiden. Zaterdag 21 april. 

kruidenvijzelBij deze workshop wordt er met onkruid gekookt en hierna zul je het nooit meer zo noemen! We maken gebruik van de wilde voorjaarskruiden. Gezamenlijk worden de heerlijkste kruidencreaties op tafel getoverd. Wat te denken van Paardebloemkwark, Brandnetelomeletjes, Kruidenscones, Voorjaarssoep met wilde kruiden, Kruidige gehaktballetjes en Kruidenpesto? Bij goed weer ga je de kruiden mee verzamelen, bij minder weer haalt Jolanda zelf alleen een natte pet.
Na het kokkerellen wordt er gezamenlijk gegeten.
De Kruidwis zorgt nog voor een heerlijk kruidenbrood met Bruschetta en een kruidenlikeurtje of sapje om de lunch helemaal af te maken. Iedere deelnemer heeft de beschikking over een eigen gasfornuisje met toebehoren.
Een heel smakelijke voorjaarsworkshop waar bij je de vitaminerijke kruidjes vast gaat waarderen! Ook leuk als vriendinnenuitje, voor een zussendag of om zomaar iemand mee te verrassen.

Aanvang: 13.30 uur, de workshop duurt ongeveer 4 uur, enige uitloop kan altijd. Deelnamekosten: 40,00 inclusief koffie en kruidenthee, een drankje en een mooie syllabus. a.u.b. opgeven voor 14 april.

 


Kruiden: Natuurlijk ontslakken. Vrijdag 27 april. 

AppeltheeVeel stress, roken, alcohol, luchtvervuiling, geraffineerd voedsel, zijn er de oorzaak van dat ons lichaam vervuild. Met als gevolg vermoeidheid en lusteloosheid. Bij deze workshop worden vele manieren aangereikt om het lichaam te helpen ontslakken. Stimulerende specerijen, kiemen, vitaminerijke groente en verkwikkende fruitsappen. Ook komen enkele massagetechnieken, de ademhaling, meditatie en lichaamsverwennerij aan bod. Een heerlijke workshop voor als je lijf je lief is??? Je proeft natuurlijk ook van alles.

Aanvang: 13.30 - 16.00 uur. Prijs 27,50 - met een mooie reader erbij. aub opgeven voor 20 april.

 


Kids: Kinder kruiden kookfestijn. Woensdag 2 mei.

MadeliefmeisjeOp Woensdagmiddag 2 mei staat het Madeliefje in de schijnwerper! Van 14.00 - 16.00 uur, gaan we Madeliefjes verzamelen en hier Madeliefjes siroop van maken. Natuurlijk hoor je ook, wat je daar mee kunt doen, en nog veel meer leuke tips over dit Meizoentje...Het wordt weer heel bijzonder, geef je snel op! Ben je al eerder geweest, vergeet dan niet je mapje mee te nemen! Deelname is 12,50

 

 


Kruiden: Ouder worden met kruiden. Donderdag 3 mei. 

Ouder echtpaarTijdens deze workshop worden de meest voorkomende klachten bij het ouder worden besproken en op welke wijze deze met kruiden kunnen worden ondersteund. Het verbeteren van de weerstand, uitdroging door vochttekort, hoge en lage bloeddruk, slaapproblemen, ouderdomssuiker, blaas- of prostaatklachten, het zijn maar enkele voorbeelden. Belangrijk is om de symptomen te herkennen. Vaak zijn klachten met natuurlijke middelen te verlichten. Zo kan een Budwig-papje het immuunsysteem verbeteren, helpen druiven en abrikozen hoge bloeddruk te verlagen en werkt een glaasje witte wijn waarin een takje Rozemarijn getrokken is versterkend bij lage bloeddruk.
Elke deelnemer maakt met verse kruiden een flesje medicinale wijn om mee naar huis te nemen en we maken en proeven het heerlijke Budwigpapje.
Deze workshop zit boordevol tips en wetenswaardigheden om het leven zo prettig mogelijk te laten verlopen.
Een workshop voor jong en oud, want ouder worden we tenslotte allemaal!!!

Aanvang: 9.30 uur - 12.00 uur - kosten 25,00 incl. syllabus a.u.b. opgeven voor 27 april.

 


Spiritueel: Transformatie verschijnselen. Herkennen en ermee om gaan? Vrijdag 4 mei. 

TransformatieDe fysieke lichamen van velen gaan in deze turbulente tijd door een groot transformatieproces , waarbij ook DNA veranderingen plaatsvinden. Hierdoor kan er een scala aan symptomen ontstaan. Heb jij ook van die rare, niet te plaatsen klachten? Slaap je slecht of juist veel? heb je het soms ineens koud, dan weer bloedheet? Kun je zo maar uit het niets in huilen uitbarsten? Kom de transformatie verschijnselen herkennen. Met een duidelijke syllabus en een speciaal voor jou uitgezochte Cosmic & Flower remedie, die jou helpt bij jouw transformatieproces!

Aanvang: 13.30 uur - 16.00 uur. Investering in jezelf: 25,00 inclusief koffie of kruidenthee, de syllabus en een Cosmic & Flowerremedie. a.u.b. opgeven voor 28 april


Kruidwis op locatie: Kruiden "zien". Donderdag 10 mei en vrijdag 11 mei 

Vlonder moerputtenVindt de kruiden in het wild. Ga ze ontdekken en "zien"!Tijdens een prachtige wandeling door het natuurgebied De Moerputten, struinen we over zandwegen, over vlonderpaadjes en over de prachtig gerestaureerde spoorbruggen over het water. Een unieke ervaring, vergeet zeker je fototoestel niet!!  Na de wandeling met kruidenuitleg genieten we van een heerlijke kop kruidensoep met kruidenbrood op de picknickweide. Heb je geen vervoer, dan kun je mee rijden vanaf De Kruidwis.

Deze workshop gaat alleen door bij redelijk droog weer. Deelname kost: 15,00 we verblijven er ongeveer 2,5 uur.

Aanvang op donderdag om 10.30 uur, op vrijdag om 14.30 uur. a.u.b. opgeven voor 3 mei.

 


Kruidenweekend bij Les Sources in 2013.

Heb je dit jaar niet deel kunnen nemen aan het kruidenweekend, dan bestaat er in 2013 opnieuw de mogelijkheid om je heerlijk in de Ardennen te laten verwennen bij hotel Les Sources te Manhay. Het kruidenweekend vindt dan plaats op 22-23-24 maart. Kun je alvast vrijhouden en vriendinnen charteren.

Het kruidenweekend heeft dezelfde opzet als dit jaar. Uitgebreide informatie vind je op www.kruidwis.info onder workshops/diverse.

 


Weinigen beseffen echter het bewustzijn, dat de plant, de boom, de struik en de bloem kent. Alles, wat leeft op uw wereld, kent immers bezieling! U als mens heeft een ziel, elke plant heeft een ziel en daaruit voortvloeiend een eigen functie.? Emanuel

Kruidige groetjes,

Jolanda van der Ben
De Kruidwis.