Kruidwis Nieuwsbrief

2de Nieuwsbrief Maart 2011

Natte voeten!!

Soms zit het mee, soms zit het gruwelijk tegen............

Op 1 maart heb je van De Kruidwis nog een nieuwsbrief ontvangen met volop leuke nieuwe workshops. Nu volgt binnen een week de tweede om alles weer af te blazen. Terwijl iedereen heerlijk Carnaval viert, is het hier een grote, lawaaierige, natte puinhoop. Op 4 maart is er van de verwarmingsketel (bovenste verdieping) een slang afgeklapt en doordat er niemand thuis was, heeft het water, uren lang zijn eigen weg door het huis gevonden. Uiteindelijk heeft een alerte buurvrouw het water uit de voor- en achterpui zien stromen, brandweer gewaarschuwd en onze dochter Vanes kunnen bereiken. Zelf was ik met vader naar de oogpoli, wij hebben dus niks gezien ;)

Momenteel staan er al enkele dagen 3 blowers en waterafzuigers (uit de lucht) hun werk te doen. Voorlopig nog tot eind deze week. Daarna wordt de schade bekeken. De eikenhouten vloer beneden komt al omhoog en vertelt al krakend zijn verdriet, onze hal wordt bevolkt door kratten geredde levensmiddelen, wij bivakkeren op onze slaapkamer tussen dozen die aan de onderkant vochtig zijn, die we al in geen 10 jaar meer gezien hebben, met de wind om de oren, onze lieve Max is van relaxte gecastreerde kater weer opslag een bonk zenuwen geworden, extra knuffelen dus, gelukkig durft hij weer binnen te komen... En dat is nog maar onze ellende in het klein. Kruidenopslag- en werkruimte, en God zij dank, alle kruidenboeken en computerapparatuur mankeren niks. Dat zit weer mee.... Traantjes gedroogd en weer verder gaan.


A.u.b. toch interesse in de workshops doorgeven

Als je interesse had in "Kokkerellen met Vers" (met het gratis kookboek), "Mudra's", Brandneteldagje of Wereldsoepen, geef dit dan aub t?ch door. Zodra we weer aan de gang kunnen plannen we nieuwe data's. Heb je al ingeschreven, excuses dat e.e.a. niet door kan gaan!


Kruiden in 'n Notendop

Omdat deze cursus over een paar maanden verspreidt is, wil ik bij voldoende deelnemers toch starten begin april. Het is bijna niet mogelijk met de data's te schuiven. Geef je dus gewoon op.  


"Poets vrijwilligers" gevraagd

Door de "blowers" gaat er een tornado door het huis en alle ruimtes. Stof wordt verplaatst van hoekjes uit de zolderruimtes waar je nooit komt, tot onder in het huis... Wil jij als het zover is een paar uurtjes meehelpen om ons huis en De Kruidwis weer als ons thuis te maken?


Kruidige groetjes,
 
Jolanda van der Ben
De Kruidwis.