Kruidwis Nieuwsbrief

November 2010

Nieuwe nieuwsbrief en vernieuwingen op website

Het is even geleden dat je een nieuwsbrief hebt ontvangen. Zoals je hier kunt zien, zijn wij erg druk geweest met een nieuw jasje voor het Kruidwisnieuws. Wennen aan een nieuw programma, de mailinglist overzetten, de website aanpassen. Het heeft allemaal veel tijd gekost. Op de website is nu gemakkelijk aan te geven of dat je in- of uitgeschreven wilt worden voor de nieuwsbrief. Er is een nieuwe routeplanner geplaatst en er bestaat een geheel nieuw kopje "verrassingsdozen". Een kruidig bedankje voor mijn webmaster is zeker op zijn plaats!!


Verrassingsdozen

Supertrots zijn wij op deze nieuwe loot aan De Kruidwisboom. We hebben drie mooie verrassingsdozen ontwikkeld, welke via TNT verzonden kunnen worden en door de brievenbus passen. Weinig verzendkosten dus! Op dit moment is er keuze uit een "Theedoos speciaal", "Oud Hollands snoepgoed"doos en een "Super salade kit"doos. De komende maanden zullen er regelmatig nieuwe soorten bijkomen. Je kunt de dozen bestellen via de website en op elk gewenst adres laten bezorgen. Uitgebreide info vind je op www.kruidwis. info onder het kopje verrassingsdozen. De eerste dozen zijn al zeer enthousiast ontvangen. Voor de prijs minder dan een bos bloemen maak je iemand heel blij! Supertip voor bedrijven: stuur uw kerst- en nieuwjaarswens aan relaties op in een van onze verrassingsdozen, u valt zeer zeker op!


Kruidwis in Mind & Spirit agenda 2011 

Sinds oktober ligt de VDNV Mind & Spirit agenda in de boekwinkels. Samengesteld door Hanneke van Gompel, schrijfster van het boek "Van Denken Naar Voelen". De Kruidwis heeft op verzoek van Hanneke een prachtige bijdrage mogen leveren aan de agenda en het note-book. Om te citeren: "Aardse spiritualiteit verwerkt in een overzichtelijke agenda. Laat je iedere week inspireren door gouden inzichten, mooie illustraties, rustgevende oefeningen en handzame natuurtips van De Kruidwis. De agenda neemt je mee op de ontdekkingstocht van denken naar voelen en geeft je richting om meer uit het leven te halen ? Ga mee op reis en geniet!" Bestellen kan op www.vandenkennaarvoelen.nl


Workshops aanbod in november en december 

Jammer genoeg heeft Therese aangegeven geen vervolg workshop "Ayurvedisch koken" te willen geven. Zij wil zich eerst nog verder bekwamen. In elk geval veel succes gewenst! 

Op Woensdag 24 November (10.00 - 13.00 uur) of Zaterdag 4 December (13.30 - 16.30 uur)"kun je deelnemen aan de workshop "Een Praktisch Kruidendagje". Altijd al willen weten hoe je zelf hoestsiroop kunt maken? Medicinale wijn? Een gorgelmiddel bij keelpijn? Een stoomkruidenmengsel? Een scrubmengsel voor de huid? Een koolomslag? Een rustgevende mix? In de Hollandse wintermaanden zit jij voortaan goed! Alles wordt onder deskundige begeleiding gemaakt en vervolgens mee naar huis genomen. Kosten 35,00.

Op Zaterdag 27 November geuren alle Kruidwis ruimtes weer naar spaanse "TAPAS!!" Een heerlijke workshop, veel gezelligheid, kokkerellen, heerlijk smullen. Een ideale workshop om samen met een vriendin of partner te volgen! Na het koken wordt alles gezamelijk opgegeten onder het genot van een glaasje. Gun jezelf deze speciale middag! Inclusief in de cursusprijs zijn 4 authentieke Spaanse Tapas schaaltjes om thuis dit lekkers in te serveren en natuurlijk een mooie begeleidende receptenmap om alles thuis nog eens na te maken.
De volgende Tapas worden gemaakt: Mosselen met pesto, Mosselen met kruidenboter, Gevulde pruimen met bacon, Tortilla, Maiskoekjes, Aardappeltjes met olijfjes en citroen, Pan Tostado, Carpaccio van gerookte zalm, Gekruide olijven, Gemarineerde sardines, Albondigas, Chorizo al vino tinto en Gambas con Ajo. De middag begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Deelname kost 40,00.

11 December sluiten de cursisten van Notendop III hun kruidencursus af. We zullen elkaar zeer zeker gaan missen. Ik hoop iedereen in elk geval nog vaak terug te zien.

Aanmeldingen workshops: of 073-6410937


Kerstlezingen 

Evenals in voorgaande jaren geeft De Kruidwis weer een reeks van kerstlezingen. Hierbij wordt op verzoek een kruidige geschenkentafel geplaatst.

"Kerstgebruiken, uit de gehele wereld". Heel erg geschikt voor uw verzorgingshuis, bejaardensoos, vriendinnenclub, of voor een gezellig bedrijfsavondje. (overdag is natuurlijk ook mogelijk) U komt al helemaal in de kerstsfeer.

De lezing duurt ongeveer een half uur en verhaald over de bijzondere gebruiken rond Kerstmis in  andere landen. 
Naast de lezing verzorgen we op verzoek, enkele leuk aangeklede tafels met speciale specerijen en kruiden, evenals leuke kerstpresentjes, kruidentheetjes, heerlijke azijnsoorten, keukenhulpjes etc.
In de pauze wordt een glaasje gl?hwein aangeboden en kan een speciale kerstthee met kruidkoek worden geproefd. Na de pauze verhogen we de sfeer nog met een mooi kerstverhaal van Hans Christian Andersen.

Heeft u interesse of vragen neem dan contact op met Ook alleen een "kerstmarktje" is te verwezenlijken.


Tip. 

STARNIGHT "GROENRIJK LAAT U StrALEN"

10 November van 19.00 tot 22.00 uur. Meer info www.groenrijk.nl

De Kruidwis is ook weer present, kom dus een heerlijk theetje proeven!


Geniet van de herfst, de prachtige kleuren, de storm en de regen, de kaarsjes in huis, de kachel weer aan, nog even uitrazen en daarna verstilling............

Kruidige groetjes,

Jolanda van der Ben
De Kruidwis.